Împreună…în lumea mineralelor și rocilor

Publicat: Luni, 07 Octombrie 2019

Membrii ,,Clubului de științe Terra" de la Școala Gimnazială Nr. 4 V. Dornei din clasele a V-a A și B, au desfășurat în data de 26 februarie 2019, activitatea ,,Împreună în lumea mineralelor și rocilor", demonstrând pasiune pentru geografie și pentru studierea tainelor Terrei.

Și în acest an școlar se derulează activități în cadrul parteneriatului dintre școala noastră și Societatea de Geografie din România, Asociația ,,Școli pentru un viitor verde”, respectiv Revista ,,Terra Magazin”, în calitate de organizatori ai proiectului educativ şcolar ”Clubul de ştiinte Terra.

Lecturarea unor articole din ultimele numere ale revistei și a atlaselor cu tema ,,Pietre prețioase și semiprețioase, respectiv ,,Paleontologie" le-au stârnit elevilor curiozitatea pentru a cunoaște cât mai multe despre vasta lume a mineralelor și rocilor, cât și despre trecutul planetei-miracol, Terra. Au fost folosite în activitate, la partea aplicativ-practică, minerale și roci aflate în colecția școlii. Astfel, micuții mineralogi au putut studia mostre de: sulf, cuarț, pirită, calcopirită, cărbune, gresii și conglomerate, calcar, marmură albă și policromă, șisturi cristaline, granit, flori de mină etc. Piesele care au suscitat cel mai mult atenția elevilor au fost rocile cu fosile- frunze, scoici și melci incluse în bucățile de rocă, respectiv fragmentele de coral- viețuitoare specifică apelor calde din mări și oceane.

Activitățile desfășurate în cadrul acestui club promovează lectura geografică de calitate, având ca suport cea mai citită revistă școlară din România ~,,Terra Magazin”, elevii pasionați de științe participând la concursuri de profil, inițiate de aceeași revistă: ,,Lumea pe care o descoperi” și Concursul Național de geografie ,,Terra”.

Coordonator, prof. Irinel Acatrinei

Accesări: 1176
0
0
0
s2smodern
powered by social2s